| Autor |
Wiadomość |
|
|
# Wysłany: 1 Mar 2009 01:13
czy nie sądzicie, że w zasadzie nasza branża się kończy? zwróciliście uwage na ciągłe awarie systemów informatycznych w bankach na koniec lutego? przecież nie ma tak naprawde takich zbiegów okoliczności, prawda? nie wspomne już o przyznawalności, która w zasadzie już padła. Pozdrawiam wszystkich i zachęcam do wypowiedzi na ten temat
|
liczba wypowiedzi: 17
od: 1 Mar 2009 01:05
|
|
|
# Wysłany: 2 Mar 2009 07:48
Trudno się z Toba nie zgodzić. Jestem pośrednikiem kilkunastu banków (gotówka + hipoteka) i od początku roku mam wrażenie że właśnie banki chcą ograniczyć wpółpracę z pośrednikami. W zeszłym roku sprzedaż wstrzymało kilka banków (także u siebie) ale teraz to już zaczyna byc nieciekawie. Podniesienei scoringów, większe wymogi proceduralne, znacznei gorsze oferty niz w oddziałach, wypowiadanie umów współpracy (np. ING, mbank itp), dużo większe zwrócenie uwagi na szkodowość, ograniczenie możliwości obsługi dotychczasowych klientó banków (np. DB - sprzedający wiedza o co chodzi). Jak juz na wielu stronach pisze, jest to podyktowane tym że banki chcąc utrzymać swoje placówki, stawiaja na bezpośrednią obsługę w oddziałach. Pożyjemy zobaczymy.
|
liczba wypowiedzi: 13
od: 21 Lis 2008 10:52
|
|
|
# Wysłany: 2 Mar 2009 13:28
..... no i TV robi swoje ciągłym gadaniem o kryzysie, nie wiem pewnie się myle, (w ostatnim kryzysie jaki był to był tylko ocet na półkach)ale tego kryzysu tak naprawde nie ma, to raczej media go kreują przez co zniechęcają ludzi do inwestowania w swoje gospodarstwa domowe i zaniechanie brania kredytów. hmmm ..... momętami zastanawiam sie czy nie jest to robione specjalnie i "z góry określonym planem"
|
|
|
|
# Wysłany: 5 Mar 2009 18:07
Coś się kończy, coś się zaczyna. Ale co do kryzysu, sądzę, że jednak nie jest on wymyślony przez media w jakimś "tajemniczym" celu ;D
|
liczba wypowiedzi: 5
od: 5 Mar 2009 18:01
|
|
|
# Wysłany: 5 Mar 2009 19:43
hehehe są różne teorie na temat tej "tajemniczości" np "nowy porządek świata" ale nie to miałem na myśli, raczej nadmiar szumu wokół sprawy, który z resztą jest naprawde zbędny, wszystko i tak sie toczy swoim torem i my na to wpływu nie mamy, jak z resztą słusznie zauważyłeś, że coś się kończy coś się zaczyna .......
|
|
|
|
# Wysłany: 11 Mar 2009 15:04
witam czy ktoś mógłby pomóc z współpraca z db nie mam namiarów na ten bank magdusia19851@wp.pl
|
liczba wypowiedzi: 2
od: 11 Mar 2009 13:57
|
|
|
# Wysłany: 11 Mar 2009 16:54
troszke się spóźniłaś ..... z tego co wiem to wiele banków przestało podpisywać umowy współpracy z nowymi (dla siebie) agentami w tej grupie jest również db
|
|
|
|
# Wysłany: 20 Mar 2009 13:26
Jeżeli ktoś nie może podpisać nowej umowy z którymkolwiek z banków lub szuka partnera, to zapraszam do współpracy z nami, firmą Salomon Finance. Tworzymy w tej chwili sieć niezależnych doradztw, które pomagają sobie z bankami (27), uzupełniają się ofertą i wspólnie osiągają wyższe prowizje poprzez efekt skali.
W razie zainteresowania proszę o kontakt. 791 577 882
Pozdrawiam.
Jan
|
liczba wypowiedzi: 3
od: 20 Mar 2009 12:42
|
|
|
# Wysłany: 24 Mar 2009 14:11
Jestem zainteresowana współpracą. Kontakt donata140@wp.pl 606-310-830
|
liczba wypowiedzi: 7
od: 16 Mar 2009 14:39
|
|
|
# Wysłany: 22 Kwi 2009 13:12
Witam,
jako Doradca Klienta w DB z miła checia wspołpracuje z pośrednikami:) Zainteresowanych proszę o kontakt aleksander.gielarek@db.com
Pozdrawiam, Aleksander
|
liczba wypowiedzi: 2
od: 17 Lut 2009 12:03
|
|
|
# Wysłany: 24 Kwi 2009 15:49
Wszystkich zainteresowanych zapraszam do współpracy przy sprzedaży produktów grupy Aegon. Jesteśmy autoryzowanym dystrybutorem TUiŻ Aegon. Zapraszam na stronę www.externalway.pl Oferujemy ponadstandardowe prowizje. Poszukujemy też osób w całej Polsce chcących rozwijać własne grupy sprzedażowe
|
liczba wypowiedzi: 5
od: 5 Lut 2009 15:07
|
|
|
# Wysłany: 20 Maj 2009 17:49
chce otworzyc wslane biuro kredytowe i poszukuje brokerow do wspolpracy, woj pomorskie : h.zielinska.kredyty@gmail.com
|
liczba wypowiedzi: 1
od: 20 Maj 2009 17:31
|
|
|
# Wysłany: 26 Lut 2010 19:08 - Edytowany przez: Olek
Noooo, chyba najgorsze za nami. Kto miał paść to padł. Mimo to gotówkowcom nie zazdroszcze. Klientów masa, nawet tu na forum. Roboty od zarąbania. Tylko wysyłać wnioski. Tylko po co ?większość i tak nie dostanie kredytu.
|
liczba wypowiedzi: 15
od: 10 Mar 2008 21:50
|
|
|
# Wysłany: 7 Mar 2010 10:13
Banki wypowiadają umowy małym pośrednikom. Przetrwają ci najwięksi brokerzy,ci,z którymi banki liczą się. Reszta padnie.
|
liczba wypowiedzi: 9
od: 14 Sty 2010 15:00
|
|
|
# Wysłany: 7 Mar 2010 14:41
Jakieś przykłady? Z tego co wiem, a mam prawo wiedzieć gdyż na rynku finansowym funkcjonuję z sukcesami dłużej niż np. Notus to każdy nawet malutki pośrednik ma odpowiednie zapisy w umowie z bankiem, które to określają zasady wypowiadania umów. Jeśli takowy pośrednik jest nieefektywny w swej pracy dla danego banku, czyli np. z jego firmy przez 3 mies z rzędu nie ma żadnych uruchomień do owego banku to ów bank ma prawo wypowiedzieć umowę. Jeśli ten mały żuczek pomimo panującej dekoniunktury coś dla banku skrobie, utrzymując jakimś cudem niską szkodowość w dodatku - to jakiż sens miałoby rozwiązanie umowy z tymże pośrednikiem? Kiedyś Polbank powypowiadał takowe umowy, lecz znowu przeprosił się z pośrednikami, nawet tymi małymi. Tak więc Joanno co do zasady banki umów nie wypowiadają, a słabi pośrednicy padają sami, bez względu na to czy są duzi, czy mali. Pozdrawiam.
|
liczba wypowiedzi: 1
od: 26 Lis 2008 13:20
|
|
|
# Wysłany: 8 Mar 2010 16:22
brawo Panie Wojciechu. Każdy bank umie liczyć, małemu żuczkowi płaci mniejszą prowizję niż dużemu. Bank zarabia więcej na 100 małych niż jednym dużym i to mimo większych kosztów obsługi pośrednika.
|
od: 10 Kwi 2008 21:59
|
|
|
# Wysłany: 10 Mar 2010 10:46
Panie Bartoszu to zasada stara jak pieniądz, więcej zarabiamy na milionie drobnych transakcji niż na jednym "dilu" za kilka milionów. Tyle, że dla banków klientem , który tworzy przychód jest ten co kredyt bierze a nie ten co go załatwia. I jeżeli bank będzie potrafił dotrzeć do klienta taniej niż poprzez agenta to długo się zastanawiał nie będzie nad zmianą kanału sprzedaży.
Moim zdaniem, jedyną szansą dla pośredników jest dostarczenie klientowi realnej wartości dodanej a wtedy to pośrednicy mogą dyktować warunki bankowi albo rozwiązać umowę z bankiem, który ma nieatrakcyjną ofertę.
Czas się jednak określić kto płaci za moją pracę? bank czy klient?
|
liczba wypowiedzi: 20
od: 16 Lut 2010 20:19
|
|
|
# Wysłany: 26 Mar 2010 14:41
dopóki będzie konkurencja dotąd będzie dużo instytucji finansowych i osoby biegle poruszające się w tej ofercie będą potrzebne. Czyli długo. Bank nawet jeśli będzie potrafił dotrzeć do klienta taniej ( chociaż w to nie wierzę, Link 4 więcej wydawał na reklamy niż PZU na agentów ) to nadal będzie chciał tych klientów których mogą dać pośrednicy. Korporacje ciągle chciałyby więcej, taka ich natura. Ostatnie punkt. Oczywiście sytuacja byłaby zdrowsz gdyby za za nasze usługi płacili klienci. Proszę więc spróbować. Niech Pan spróbuje. Ilu klientów zechce Panu zapłacić. Z trendami nie można dyskutować.
|
od: 10 Kwi 2008 21:59
|