| Autor |
Wiadomość |
|
|
# Wysłany: 23 Sier 2009 00:24
zangielf ta firma sorry jak niechcesz ich dorabiać nic nie wpłacaj
|
liczba wypowiedzi: 98
od: 19 Sier 2009 10:48
|
|
|
# Wysłany: 23 Sier 2009 11:58
hej. niech ktos wreszcie da znac czy to dziala. pomozmy sobie nawzajem. ja bede informowac na bierzaco,co i jak
|
liczba wypowiedzi: 19
od: 23 Sier 2009 11:08
|
|
|
# Wysłany: 23 Sier 2009 12:01
chej czy napewno mozna zaufac tej spolce???????????
|
|
|
|
# Wysłany: 24 Sier 2009 07:16
Nie wiem jak to jest z nimi ale ja czekam od nich na odpowiedź i zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
|
|
|
|
# Wysłany: 24 Sier 2009 19:40
złozyłem czekam co z tego wyjdzie. Fakt dość spory procent ale czego mozna żądać od nich działalnosci charytatywnej. Pozyjemy zobaczymy.
|
liczba wypowiedzi: 2
od: 24 Sier 2009 19:38
|
|
|
# Wysłany: 24 Sier 2009 19:59
Na kazdym podobnym forum znajda sie agitatorzy ,którzy sa podstawieni, zapewniacze ,że to oni sa w stanie pomóc indywidualnie oraz ich przeciwnicy - typowa konkurencja walka nie o klienta lecz o kasę. Na fakt zasługuje informacja ,że to nowy produkt na polskim rynku . Na argentyński na razie mi to nie wygląda. Zapoznałem sie z tabela opłat i kwoty są troche zawyzone za poszczególne "operacje" ale są i doradca nie ukrywa wysokich z tego tytułu prowizji. Na razie nie widze żadnej ściemy. A może to jest faktycznie "nowe zycie" dla zadłuzonych a zwłaszcza z komornikiem ? Spójrzcie prawdzie w oczy - jeżeli ktoś posiada dochód np. 1000 zł netto a jego zadłużenie sięga ponad 100000 zł to tylko totolotek i złote rybki spełniaja takie marzenia. i nie łudźcie sie ,że otrzymacie w takiej sytuacji tam kredyt. Niestety w takich przypadkach pozostaje tylko ogłosić upadłość - smutne ale dla niektórych to może byc jedyna deska ratunku przed zwariowaniem.Zobaczymy, nie należę do łatwowiernych i zdesperowanych klientów. I dla pełnej jasności napisałem tylko i wyłacznie moja opinie na temat tego produktu. Jeżeli będę coś wiedział dla zainteresowanych moge udzielic informacji ale nie proście mnie o przesyłanie umów ponieważ ze względu na ochronę moich danych osobowych tego nie zrobię. Pozdrawiam
|
od: 24 Sier 2009 19:38
|
|
|
# Wysłany: 24 Sier 2009 20:02
ja juz sie gubie,mi mowiono o8proc. atak wogole to duzo trzeba skladac dokumentow????? prosze o odpowiedz tuareg. czy dlugo juz czekasz???????
|
|
|
|
# Wysłany: 24 Sier 2009 20:49
na wstepnie potrzebne sa umowy kredytowe z jakimi bankami podpisałeś kredytymiasiaczek . w tym tygodniu mam otrzymac odpowiedź.
|
liczba wypowiedzi: 23
od: 24 Sier 2009 20:47
|
|
|
# Wysłany: 24 Sier 2009 20:53
Z tego co mi jest wiadomo to po otrzymaniu pozytywnej decyzji czas to około 3 tygodnie na spłatę zobowiązań w innych bankach, które realizował bedzie amber ale znając życie do pewnie około pięć tygodni.
|
liczba wypowiedzi: 23
od: 24 Sier 2009 20:47
|
|
|
# Wysłany: 25 Sier 2009 16:36
do tuareg . ale skad wziasc wniosek??????? masz jakis kontakt.jakie sa wymogi, czy trzeba miec jakies zabezpieczenie? podaj wiecej informacji.
|
|
|
|
# Wysłany: 25 Sier 2009 16:38
podaj namiary na doradce. tuareg.
|
|
|
|
# Wysłany: 25 Sier 2009 19:30
WITAM WSZYSTKICH.PROSZE O POMOC I INFORMACJE NA TEMAT METROBANK WIEM ŻE TO FIRMA DROGA ALE CZY NIE OSZUŚCI I CZY NIE MOGĄ ZMIENIAC SOBIE OPROCENTOWANIA?ZALEŻY MI NA KREDYCIE KONSOLIDACYJNYM POD HIPOTEKE WSPÓLNIE Z MATKA GDYŻ JA JESTEM W BIK..OSOBY KONKRETNE PROSZE O POMOC
|
liczba wypowiedzi: 1
od: 25 Sier 2009 19:23
|
|
|
# Wysłany: 25 Sier 2009 20:41
emilia523 Witam
Czy można poprosić tą umowę z Amber gold na maila chciałbym wziąć taki kredyt ale się boję
z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam
|
liczba wypowiedzi: 1
od: 25 Sier 2009 20:39
|
|
|
# Wysłany: 25 Sier 2009 21:38
Metrobank to jest normalny bank ale działaja tylko za posrednictwem OPEN FINANCE nie ma sie czego bać ale nie słyszałm żeby był liberalny
|
|
|
|
# Wysłany: 25 Sier 2009 21:58
Witam wszystkich. Jeśli chodzi o AG to wysłałam do nich już dokumenty i czekam dwa tygodnie na odpowiedz. Nie wiem czy to tyle ma trwać czy może to oszustwo ta cała firma.
|
liczba wypowiedzi: 7
od: 25 Sier 2009 21:55
|
|
|
# Wysłany: 25 Sier 2009 22:24
do misiaczka - wniosek wypełniany jest przez doradce w Twojej obecności. Zabezpieczeniem jest Twoja zdolnośc kredytowa ,a powyżej sumy kredytu 120000 zł - hipoteka. Więcej info podam Ci np. na czacie onet .Szukaj tuareq - nie tuareg. Jestem często po 21.00 tam pogadamy. Pozdrawiam
|
liczba wypowiedzi: 12
od: 25 Sier 2009 22:17
|
|
|
# Wysłany: 25 Sier 2009 22:29
Rozmawiałam z osobą która wpłaciła żądaną kwotę po 2,5 m-ca wiecie co otrzymała ? umowę , promesę i pełnomocnictwa , teraz zacznie sie sprawdzanie które potrwa załóżmy następne 2,5 miesiąca następny m-c to kompletowanie dokumentów no i minie pół roku a firmy juz nie będzie . Czemu dajecie sie tak nabierać pojęcia nie mam ? Ale cóż naiwnych nie sieją , naiwni sie rodzą .
|
|
|
|
# Wysłany: 26 Sier 2009 11:13
to co blegotka proponujesz?
|
|
|
|
# Wysłany: 26 Sier 2009 11:16
jaka kwote masz blegotka na mysli ? do kogo dokonano tej wpłaty? w jakiej wysokości?
|
|
|
|
# Wysłany: 26 Sier 2009 18:53
Do ]tuareq kwota o której napisałam to zaledwie i może az 100 zł tak życzy sobie firma dla kredytu bez hipoteki a pseudo pośrednicy tej firmy tłumaczą że jest to opłata związana z ich działaniami (ciekawa jestem jakimi) które mogą stać się zbędne gdyby kredytobiorca zrezygnował z kredytu(tylko który zrezygnuje jak ma nóż na gardle ). Zasada jest jedna ani grosza bez kredytu szybko upadły by te frmy . Tu możemy jeszcze ostrzec się wzajemnie ale ludzi którzy nie korzystają z neta jeszcze jest sporo . Załóżmy że umowy podpisze 100000 osób (to tylko ilość mieszkańców średniego miasta w Polsce ) i wpłaci po 100 zł (to minimum ) i co wyszło okrąglutkich 10 milonów warto ?ano warto tylko ja jestem tego wielkim przeciwnikiem bo to złodziejstwo i kłamstwo wobec ludzi którzy potrzebują pomocy .
|
|
|
|
# Wysłany: 26 Sier 2009 20:26
do tuareq podaj blizsze namiary na czat'
|
|
|
|
# Wysłany: 27 Sier 2009 01:29 - Edytowany przez: Marta
Blegotka ma rację, zgadzam się z jej podejrzeniami, szyte to wszystko grubymi nićmi, a emilia już nie przekonuje wszystkich do tej świetnej oferty? może szuka tych potwierdzeń spłat kredytów przez AG i jeszcze długo będzie szukać. Poza tym przeczytajcie sobie pierwszą wypowiedź emilii - cygaństwo w każdym słowie. Po pierwsze firma AG sprzedaje ten produkt od czerwca bieżącego 2009 roku,po drugie emilia czekała 2 miesiące na decyzję i spłatę zadłużeń (decyzja w takim razie musiałaby zapaść w sierpniu) a po trzecie emilia pisze, że spłaca już trzecią ratę........ Wniosek jest tak oczywisty, że chyba gołym okiem widać jaka to ściema. Nie sądzicie, że ktoś po prostu chce was zrobić w konia?
A tak poza tym blegotka skontaktowałaś się z firmą, o której Ci napisałam?
|
liczba wypowiedzi: 22
od: 19 Sier 2009 21:18
|
|
|
# Wysłany: 27 Sier 2009 17:20
Do Marta tak kontaktowałam się czekam na odpowiedź . Napisała do mnie dziennikarka skierowałam ja tu na forum .Pozdrawiam Cię Marto
|
|
|
|
# Wysłany: 27 Sier 2009 17:56
blegotka daj mi znac jak coś będziesz wiedziała w prawie dla Marty. Po woli widze ,że to może byc przekret ale nie jestem tego taki pewien. Na razie czekam. Do misiaczka - tuareq na onecie
|
|
|
|
# Wysłany: 27 Sier 2009 18:20
tuareq próbowałeś w firmie CONNECT ? są sprawdzeni . Napisz do nich szybko i rzeczowo udzielą ci wyjasnień .
|
|
|
|
# Wysłany: 27 Sier 2009 20:13
Do wszyskich Dokładnie przeanalizujcie wypowiedź Marty i porównajcie wcześniejsze wypowiedzi emilii .Marta szczegółowo przypatrzyła się sytuacji i doszła do właściwych spostrzerzeń że firma to kolejny pochód naciągaczy których celem jest osiągnąć zysk a te "nowe życie "w myśl ich logo reklamy to tylko życie dla nich a napewno nie dla nas .
|
|
|
|
# Wysłany: 27 Sier 2009 20:43 - Edytowany przez: Amber Gold
Amber Gold Sp. z o.o. informuje, że w związku z pojawiającymi się na forum “fenicjanie.pl” nieprawdziwych informacji na temat działalności spółki Amber Gold i jej autoryzowanych agentów pragnie wyjaśnić problem, który jest poruszany przez kilka osób, które jak sądzimy nigdy nie kontaktowały się z Amber Gold ani nie zaznajomiły się z certyfikowanymi dokumentami sprzedażowymi.
Mając na uwadze dobro klientów Amber Gold informujemy: 1. Spółka Amber Gold Sp. z o.o. jest zarejestrowanym podmiotem gospodarczym w Krajowym Rejestrze Sądowym pod nr KRS 0000322228 i zgodnie z oficjalną stroną Ministerstwa Sprawiedliwości i danymi rejestrowymi jej adres to: Amber Gold Sp. z o.o. ul. Elizy Orzeszkowej 2, 80-208 Gdańsk – w tym miejscu pragniemy przypomnieć Państwu, że jedynym właściwym do weryfikacji danych każdej spółki jest serwis KRS prowadzony przez Ministerstwo Sprawiedliwości (www.ms.gov.pl) inne serwisy i strony mogą zawierać dane nie prawdziwe! A cytowanie takich danych wprowadza w błąd czytelników forum.
2. Amber Gold Sp. z o.o. nigdy nie namawiał ani nie podstawiał żadnej osoby w celu przedstawienia informacji na ww. forum na temat spółki, ani jej oferty.
3. Każdy nowy klient Amber Gold Sp. z o.o., który chce skorzystać z oferty Amber Gold nie musi płacić opłaty za rozpatrzenie wniosku wynoszącej odpowiednio: przy pożyczce bez zabezpieczeń 100,00 PLN, a przy pożyczce hipotecznej 150,00 PLN – wystarczy, że dostarczy wraz z wnioskiem o pożyczkę raport z Biura Informacji Kredytowej o swoim koncie w BIK wraz z ilością zebranych punktów, raport z Biura Informacji Gospodarczej InfoMonitor i Biura Informacji Gospodarczej Krajowego Rejestru Długów na temat swojej osoby, wystawiony najpóźniej na 21 dni przed złożeniem wniosku. Osoby dostarczające ww. dokumenty są zwolnione z opłaty!
4. Opłata o której jest mowa w pkt. 3 dotyczy tylko oferty pod nazwą NOWE ŻYCIE – inne pożyczki oferowane przez Amber Gold są zwolnione z opłat, jest to np. pożyczka gotówkowa Amber (max. kwota pożyczki 20 000,00 PLN na okres do 48 miesięcy).
5. Amber Gold Sp. z o.o. zgodnie z decyzją Zarządu ustalił konieczność pobierania opłat za rozpatrzenie wniosku o pożyczkę NOWE ŻYCIE ze względu na zatajanie przez Klientów składających wnioski danych o posiadanych zobowiązaniach, a w związku z tym, że jest to produkt przeznaczony dla osób, które chcą się oddłużyć – nie widzimy możliwości udzielenia pożyczki osobie, która nas okłamuje.
6. Produkt NOWE ŻYCIE sprzedawany jest przez Amber Gold od miesiąca lutego 2009 r.
7. Pragniemy także zaznaczyć, że oprócz opłaty za rozpatrzenie wniosku nigdy nie pobieraliśmy, żadnych innych opłat przed wypłatą przyznanej pożyczki!
8. Amber Gold sp. z o.o. oświadcza ponadto, że nigdy nie była związana z żadną firmą postrzeganą jako firma sprzedająca system argentyński.
9. Co do zarzutu wytoczonego przez forumowiczów odnośnie telefonów do Amber Gold Sp. z o.o. informujemy, że spółka posiada 27 aktywnych numerów telefonicznych i zarówno prawidłowym numerem podanym na forum jest nr 058 352 60 25 jak i 058 341 90 86.
10. Jednocześnie informujemy, że cały proces udzielania pożyczki NOWE ŻYCIE trwa ok. 2 miesiące, o czym mają obowiązek informować Agenci sprzedający nasz produkt.
Chcemy także podziękować wszystkim forumowiczom, za złożone wypowiedzi odnośnie naszego produktu, cały czas pracujemy nad jego ulepszeniem i przystosowaniem do obecnej sytuacji rynkowej. Jeżeli chcecie Państwo uzyskać więcej informacji na temat działalności naszej firmy i samych produktów prosimy o maile na adres: info@ambergold.eu lub telefonicznie pod nr 058 341 90 86 – który jest jednocześnie numerem telefonu do Biura Obsługi Klienta.
Pracownicy i Przedstawiciele Amber Gold /-/ Marcin Plichta Prezes Zarządu
|
od: 26 Sier 2009 12:31
|
|
|
# Wysłany: 27 Sier 2009 20:53 - Edytowany przez: akos41
Do blegotka No to mam teraz pytanie blegotka-co teraz powiesz na wypowiedź AG?Dalej masz swoją wizję oszustwa i systemu argentyńskiego?Pytam,bo czytając Twoje wypowiedzi-są delikatnie mówiąc-kretyńskie.Masz dosłownie fobię na tle AG-nie mając konkretnych dowodów.Ja nie bronię tej firmy,bo jej nie znam,i śmiem twierdzić,że Ty również!Masz twarde dowody(namacalne)o ich machlojkach?To je przedstaw-i sprawa będzie jasna.Czekam. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
# Wysłany: 27 Sier 2009 21:04
Takie oświadczenie to każdy może napisać, a skoro autor chciał być wiarygodny co przeszkodziło mu w podpisaniu tegoż oświadczenia z imienia , nazwiska i zajmowanego stanowiska w tej firmie?
|
liczba wypowiedzi: 22
od: 19 Sier 2009 21:18
|
|
|
# Wysłany: 27 Sier 2009 21:09 - Edytowany przez: akos41
Śmieszna jesteś Marta-zgoda-no nie podpisał się,ale co to zmienia?Ponawiam pytanie do Ciebie-masz niepodważalne dowody co do machlojek taj firmy?Czy kieruje Tobą jakaś zawiść do kogoś kogo faktycznie nie znasz?Masz dowody-to dawaj.Czekamy na tym forum(przepraszam,że wypowiedziałem się w imieniu wszystkich-ale sprawa dotyczy nas,na tym forum wypowiadających się).
|
|
|