Najnowsze informacje od Fenicjanie.pl
zapisz się na bezpłatny newsletter

Forum - Szukaj - Statystyki - Regulamin
Fenicjanie.pl / Banki / Amber Gold czy ktoś słyszał?

» Login 

Tylko zarejestrowani i zalogowani użytkownicy mają prawo zapisu w forum.
Wpisz swój login i hasło aby zalogować się lub zarejestruj się.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Portal Fenicjanie.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . >>
Autor Wiadomość
# Wysłany: 1 Cze 2010 09:26

oby oby :) oby to nie była cisza przed burzą , bo wiele osób w ostatnim czasie ma dosyć burzy :)

liczba wypowiedzi: 43
od: 29 Mar 2010 13:05
# Wysłany: 4 Cze 2010 11:00

Amber chyba ma długi weekend :) tacy to sobie pożyją albo wszystkich wypłacili :)

# Wysłany: 5 Cze 2010 15:45

Witam nie rozumiem po co tu bicie takiej piany, oszczerstwa - ludzie którzy zgłaszają się do AMBER GOLD praktycznie nie dostaną nigdzie żadnej pożyczki.
Niestety tutaj też nie wszyscy mogą ją otrzymać.
Jestem doradcą współpracującą z tą firmą i część klientów ma szansę wyjścia z sytuacji bardzo często z kryzysowej, ale pewien procent bez pomocy rodziny nie da rady.
Jeśli zgłasza się do mnie rencista który ma 700 zł dochodu i około 80 000 kredytu to co mam mu powiedzieć ? skoro wiem że nie ma zdolności -- mówię mu prawda

liczba wypowiedzi: 8
od: 5 Cze 2010 15:37
# Wysłany: 5 Cze 2010 15:50

Tak jak zauważyłam wiele osób tutaj wypowiadających się zostało odrzuconych czasami z własnej winy --- ponieważ wszystkich informuję o konieczności przyznania się do wszystkich zadłużeń -- to co robi klient zataja pewne informację a potem pretensje że został odrzucony bo zataił. Nie potrzebnie tylko przysparza wszystkim dodatkowej pracy.
AMBER sprawdza wszystkie dane ale tylko dlatego żeby zobaczyć czy klient skonsolidował całość zadłużenia ---- tylko po to żeby mógł wyjść na prostą

# Wysłany: 7 Cze 2010 14:35 - Edytowany przez: wdwdd wddwdwd

czy przeczytalaś wszystko od początku czy tylko moje dwa ostatnie posty :) ??? nie widziałem tu na forum emertyta który płakał że Amber nie chce mu dać kasy :) to że emerytowi który ma 700 zł i 80 tys kredytu 5 letnie dziecko wie że nikt mu nie pomoże, problem z Amberem był chyba innej natury :) poczytaj a nie bijesz pianę że świat jest kolorowy :)

# Wysłany: 10 Cze 2010 16:40

Witam
Zaraz znów będę odsądzona od czci i wiary :) ale zaryzykuję napisanie, że moi wszyscy klienci, którzy otrzymali pożyczki, zostali już wypłaceni. Ostatnio decyzje przychodzą w terminie do 2 tygodni i jak doślemy ostatnie dokumenty i wszystko jest ok, to wychodzą pieniądze. Klientka, której wniosek wpłynął do Ambera 25 maja, została wypłacona 8 czerwca.

Komunikacja z firmą poprawiła się, widać, że wreszcie jest tam kilka kompetentnych osób, z którymi można cos załatwić no a reszta się uczy :). WIem, że nie jest łatwo o dobrych i lotnych pracowników, bo sama przez to przechodziłam zanim skompletowałam sobie dobrą kadrę do biura. Miejmy nadzieję, że tak już zostanie i będziemy mogli spokojnie oddłużać klientów. Pozdrawiam

liczba wypowiedzi: 19
od: 8 Kwi 2010 09:40
# Wysłany: 10 Cze 2010 19:56

o masz :) spadłem z krzesła :) zaraz będą szybciej oddłużać niż banki dają gotówkę z dobrą historią w bik :)

# Wysłany: 11 Cze 2010 11:58

To niedobrze, że na tym forum mało jest konkretów na temat pożyczek Amber Gold, a dużo złośliwych i sarkastycznych wypowiedzi, nic nie wnoszących do tematu. Osoby, które wypisywały wszystkie te bzdury o Amberze nie zdają sobie nawet sprawy, że przyczyniły się do tragedii wielu osób. W zeszłym tygodniu była u mnie klientka, która w styczniu wypisała wniosek na oddłużenie do Amber Gold, zebrała dokumenty i potem poczytała sobie to forum. Wystraszyła się i zabrała dokumenty mówiąc, że nie chce miec z ta firmą nic wspólnego. Obecnie przyszła z płaczem, gdyż komornik licytuje jej mieszkanie a okazało się, że jej znajoma właśnie otrzymała wypłatę z Ambera i rozpoczyna "nowe życie".

Przez moje biuro przewinęło się kilka osób, które po przeczytaniu tego forum zrezygnowały z oddłużania, a być może otrzymałyby pożyczki. Tak więc bezpodstawne obrzucanie firmy błotem narobiło więcej złego jak pożytecznego.

Tak jak pisałam wcześniej, było horendalnie ciężko z wypłatami ale w końcu klienci dostali pieniądze i teraz myślę, że cieszą się, iż nie uwierzyli w to, co pisały tu niektóre osoby. Ja uważałam, że spróbować nie zaszkodzi i jeśli dla klienta nie ma innego rozwiązania, to może w końcu się doczeka wypłaty. Ci odważni wygrali a ci strachliwi - znów są w plecy niestety.

# Wysłany: 11 Cze 2010 12:08

Pośredniczka[[b]Pośredniczka

POŚREDNICZKO. MOŻNA SIĘ Z TOBĄ JAKOŚ SKONTAKTOWAĆ NA PRIV?

JEŚLI JEST TAKA MOŻLIWOŚĆ P[ROSZĘ O MAILA NA niedobrzyca1@wp.pl

liczba wypowiedzi: 1
od: 11 Cze 2010 11:53
# Wysłany: 11 Cze 2010 13:22

hmmm witam panią posredniczkę :) trzeba było tej klientce powiedzieć słuchaj kochana składamy papiery do amber ale broń cię panie Boże wchodzić na forum :)

co do Amber to wie pani że to co było pisane przez ostatnie miesiace to prawda, teraz oczywiscie może być lepiej , nawet może byc tak jak pani mówi ale przecież na Boga po to powstała taka firma żeby wlaśnie tak było jak pani mówi a nie po to żeby kolekcjonować od ludzi dokumenty :) pozdrawiam i życzę wielu klientów ( takich konkretnych ) :)

# Wysłany: 13 Cze 2010 10:57

Witam masz rację Amber oddłuża --- wiele osób wypowiadających się negatywnie na tym forum o firmie już w niej nie pracuje bo po prostu zostali zwolnieni dyscyplinarnie i teraz się mszczą.
Niestety ich wypowiedzi zrobiły wiele złego.Pracuję dla Amber od kilku miesięcy i muszę stwierdzić że nie którzy pośrednicy powinni zmienić swój zawód

# Wysłany: 13 Cze 2010 11:02

Uważam jeśli klient ma problemy powinien spróbować z oddłużeniem bo go nic nie kosztuje a zawsze jest nadzieja że będzie mógł spać spokojnie. Tylko musi pamiętać że jak sama nazwa wskazuje musi skonsolidować wszystkie zadłużenia.
Mam nadzieję że ludzie nie będą czytać tych oszczerstw i sami pomyślą co lepiej czy dalej czekać na gwiazdkę z nieba czy zrobić coś aby wyjść z tej nie komfortowej sytuacji i spać spokojnie

# Wysłany: 15 Cze 2010 09:39

Ja próbowałam wyjść z tej nie komfortowej sytuacji i spać spokojnie .
I co? I nic. Sytuację mam jeszcze gorszą i niestety od 9 miesięcy nie śpię spokojnie. Amber podaje tylko kolejne terminy przelewów. których niestety nie ma. Przedstawiciel mówi żebym w bankach sprawdzała czy są przelewy. Wstyd mi już chodzić i dzwonić. Od kilku miesięcy to robię, za jakąś idiotkę mnie już mają. Nie mam już sił na to czekanie.

liczba wypowiedzi: 11
od: 29 Mar 2010 09:39
# Wysłany: 15 Cze 2010 20:42

cieżka jest dola dłużnika, :(

# Wysłany: 18 Cze 2010 18:26

pani pośredniczko miłego weekendu :)) Amber wypłaca to i prowizje lecą strumieniem :)))

# Wysłany: 19 Cze 2010 10:44 - Edytowany przez: ASIK

Witam. Jestem tutaj nowa ale jakiegos czasu czytam to forum i jeszcze do niedawna miałam jeszcze jakies minimalne złudzenia ale juz niemam żadnych. Od listopada tamtego roku czekałam na wypłaty od Amber. podpisane były juz weksle tylko daty wyplat co chwile zmieniali. ostatnio listem poleconym przyszły z Amber moje weksle przekreślone na czerwono bez ani jednego słowa wyjasnienia. NIC!!! To jak nic OSZUSCI!!!

liczba wypowiedzi: 2
od: 19 Cze 2010 10:35
# Wysłany: 20 Cze 2010 20:35

Oj ile tu złośliwości, oszczerstw itd. ludzie opanujcie ku czemu to zmierza. Owszem czasami tak jest wszyscy popełniamy błędny--- a czy wszystkie banki do których zgłaszają się klienci tak płynnie załatwiają --- nie!!!!! Znam wiele przypadków kiedy pani twierdziła że klient dostał pożyczę a później okazało się że jednak został odrzucony.
Dajmy pracować i oddłużać ludzi którzy w wielu przypadkach nie mają nic do stracenia a mogą tylko zyskać.
Jest prawdą że AMBER oddłuża i byle jak najwięcej ludziom spłacił ich długi

# Wysłany: 20 Cze 2010 20:43

Przede wszystkim ni każdy dostanie konsolidację też my agenci badamy dokładnie zdolność kredytową po to aby klient był w stanie spłacać i na życie mu zostało a klient niestety musi skonsolidować wszystko co ma .
Niestety nie którzy tego nie rozumieją bo uważają że skoro któryś z kredytów w miarę spłacają to go zostawią, niestety tak się nie da.
Ponieważ jak sama nazwa mówi ODDŁUŻENIE --- musimy wszystko skonsolidować a później wściekłość bo firma odrzuciła
Jeśli ktoś chce więcej się dowiedzieć proszę o kontakt na e-mail
elabor4@wp.pl

# Wysłany: 20 Cze 2010 20:56

Moze i to prawda co pani pisze tylko ze w bankach najpierw weryfikuja dane a jesli jest wszystko w pozadku i jest juz kredyt przyznany to dopiero sie podpisuje umowe i te weksle. A w Amber przechodzilismy dluga weryfikacje co chwile trzeba bylo zmieniac jakies papiery cos innego podpisywac. Az w kacu wszysto pomyślnie przeszlo mielismy zdolnosc kredytowa i w tedy podpisywalismy weksle. a dalej bylo tak jak napisalam w czesniej. wiec jesli nie bylo tej zdolnosci to poco podpisywac te weksle?

liczba wypowiedzi: 2
od: 19 Cze 2010 10:35
# Wysłany: 22 Cze 2010 11:59

a propo Amber:

http://www.knf.gov.pl/o_nas/ostrzezenia_publiczne/index.html

od: 16 Cze 2009 20:02
# Wysłany: 25 Cze 2010 08:28

Ludzie uważajcie! Amber Gold zwodzi,oszukuje! Od listopada dostaje terminy przelewów,do tej pory nie zrealizowane. Oszuści tylko to potrafią robić. Jak można tak bezczelnie zwodzić ludzi? Ludzi ,którzy zgłosili się do nich ponieważ znaleźli się w trudnej sytuacji. Dostałam pozytywną odpowiedź a teraz czekam w nieskończoność. Słyszałam ,że tym zaległym kredytom dają teraz odmowy. To już skończone świństwo!!!
Tyle miesięcy przeciągać żeby teraz bez podanie przyczyny po prostu odmówić!!!

liczba wypowiedzi: 11
od: 29 Mar 2010 09:39
# Wysłany: 29 Cze 2010 15:38

http://przeglad-finansowy.blogspot.com/2010/06/znowu-amber-gold.html

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Amber-Gold-znika-z-rynku-finansowego-2166912.html

osobiscie znam jedna osobe która zostala oddluzona ale trwalo to ponad pol roku.

liczba wypowiedzi: 1
od: 29 Cze 2010 15:37
# Wysłany: 1 Lip 2010 00:16

pośredniczko czy możesz mi pomoc -bo juz jedem posrednik wkopał mnie w niezłe bagno -właśnie przez Amber Gold niby wszystko ładnie ,pięknie a guzik prawda-czy jest tu ktoś uczciwy i prawdomówny....???

liczba wypowiedzi: 3
od: 30 Cze 2010 23:40
# Wysłany: 1 Lip 2010 13:54

danusia , uczciwi i prawdomówni boją się tu odezwać w temacie pozytywnej opinii dla Amber Gold, gdyż zostaną zaraz zakrzyczeni. W jednym z poprzednich postów podawałam swojego maila, moge powtóczyć jour@poczta.onet.pl . Jeśli ktoś potrzebuje informacji, proszę pisać.
W chwili obecnej Amber na bieżąco weryfikuje wnioski, na bieżąco też wypłaca pożyczki.
A co do Amber Gold i jego lokat, to nie ma się co dziwić, że są i będą zwalczani przez lobby finansowe. Dlaczego? Bo zabierają klientów bankom. A one będą robić wszystko aby ich zmieść z rynku. Tak więc będzie jeszcze z pewnością wiele kłód rzucanych pod nogi tej firmie i wiele niepomyslnych artykułów. Powiem tak: psy szczekają a karawana idzie dalej :)

# Wysłany: 1 Lip 2010 14:31 - Edytowany przez: wdwdd wddwdwd

witam witam i o zdrowie pytam :) pani posredniczko jak było na wakacjach ?? :)

posredniczko pomożesz mi rozwiązać zagadkę ??? jak pośrednik mógł wkopać danusię w niezłe bagno przez Amber gold ?? nie chciał zarobić majac prowizji ??

ja ostatnio zadzwoniłem do takiej pani załatwiaczki :) zaczynamy rozmowę ona proponuje Amber wszystko pięknie slicznie ( nie mówiłem że jest to forum i czytałem ) opowiedziałem w czym problem :) pani mówi że jutro będą mięli naradę :) hmmm słyszałem już to w wielu miejscach nie chciała powiedziedz co gdzie z kim :) sobie myśle może na jakiego grila jadą albo potańczyć hmmm i przy okazji będą rozmawiać o mojej sytuacji :)) za 2 dni dostaje telefon , wszystko jest do zrobienia bez problemu ale..................... :) potrzebna jest wpłata :(( sobie myślę ki czort mnie tu do diabła :))) ............ :) (kwoty nie podam dosyć spora) bo trzeba kogoś wyżej ugłaskać :)) więc ja mówię pani jak to facet to wez go sama po jajkach pogłaskaj a nie moimi pieniędzmi :) pozdrawiam zadłużonych

# Wysłany: 1 Lip 2010 15:13

wdwdd i dobrze powiedziałeś tej pani :) Takich to należy na księżyc posyłać i nie patrzeć czy dolecieli, bo żerują na ludzkiej krzywdzie. Do mnie również przychodzą klienci, którzy informują, że pewna agencja w Warszawie bierze sporą kasę za załatwienie pożyczki w Amber Gold. I to z góry ! Narady pewnie rzeczywiście są przy grillu zrobionym za pieniądze naciągniętych ludzi.

Ja każdemu klientowi powtarzam: jeśli ktoś chce z góry jakiekolwiek pieniądze nie wiadomo na co - uciekać. Żaden szanujący się doradca finansowy nie bierze kasy z góry za nic. Jeśli ktoś chce wziąć - już powinna się zapalić czerwona, ostrzegająca lampka w głowie - acha, naciągacz.

A jaki pośrednik chciał wkopać danusię? Nie wiem, ale z chęcią się dowiem :) Są ludzie i ludziska niestety.

# Wysłany: 2 Lip 2010 15:52

A TERAZ MOJA KOLEJ ZJADĘ WSZYSTKIE TE FAŁSZYWE POŚREDNICZKI I TE NIBY INSTYTUCJE POZA BANKOWĄ.KTÓRA MIAŁA BYĆ TAKA ŚWIETNA.POŚREDNICZKI BRONIĄ SWOJEJ D...Y BO SIANO DOSTAJĄ ZA TAKICH NAIWNIAKÓW JAK MY I JESZCZE ŚMIĄ PISAĆ ŻE ONI SĄ UCZCIWI A WIĘC COŚ WAM POWIEM MARNE ISTOTY KTÓRE NIE POWINNYŚCIE PROWADZIĆ BIUR FINANSOWYCH I LUDZI TAKICH JAK MY OSZUKIWAĆ,JA CZEKAM NA KREDYT OD ROKU MAM PODPISANĄ UMOWE O 8 MIESIĘCY A ONI MI JĄ TERAZ ZWRÓCILI BO STWIERDZILI ŻE TO BYŁA UMOWA PRZYGOTOWAWCZA ZOBACZYMY JAK SIĘ ZDZIWIĄ BO BYŁAM NA POLICJI I PO NIEDZIELI ZAKŁADAM SPRAWĘ DOSYĆ ŻEBYM Z NAS BIEDNYCH LUDZI KTÓRZY SZUKALI POMOCY OKRADAĆ,CZY MY CHCIELIŚMY COŚ ZA DARMO NIE TYLKO TO CO PODPISALIŚMY,JA JUŻ NIE DAM SIĘ W BUTELKĘ NABIJAĆ I AMBER ZA WSZYSTKO ZAPŁACI,SĄ TO OSZUŚCI I NIC WIĘCEJ ALE JA IM NIE PO PUSZCZE NA TAKICH TEŻ JEST PRAWO A JA MAM ORYGINAŁ UMOWY W DOMU KTÓRY ZAPOMNIELI ODE MNIE ZABRAĆ JAK TO PRAWNIK POWIEDZIAŁ"TO JEST UMOWA ZOBOWIĄZUJĄCA Z KTÓREJ ONI SIĘ NIE WYWIĄZALI" NO TO SĄD ROZSTRZYGNIE............

liczba wypowiedzi: 4
od: 2 Lip 2010 15:41
# Wysłany: 2 Lip 2010 16:08

współczuje :( to że Amber to firma krzak i powinna przestać działać, oszukiwac ludzi to wiadomo od dawna , tylko czy tak się stanie ?? obawiam się że nie ..........

# Wysłany: 5 Lip 2010 10:57

chalutek, a co Pani Amber ukradł? Bo pisze Pani, że Panią okradli. Może rzeczywiście zbyt pochopnie ich oceniłam, bo jeśli Panią okradli to nie są uczciwi.

A co do zapłaty za moją pracę - sorry, mam za darmo pracować? Akurat taki mam zawód i nie będę charytatywnie robić konsolidacji w Amberze osobom, które przecież same zadłużyły się nadmiernie, Amber im w tym nie pomagał. Współczuję sytuacji, nie dziwię się rozgoryczeniu ale Pani Agent, powinien Panią poinformować, że pierwsza zgoda Ambera jest decyzją wstępną i może się jeszcze zmienić. A wyżywanie się na innych naprawdę Paninie pomoże.

# Wysłany: 5 Lip 2010 13:00

POŚREDNICZKA NIE UDZIELAJ SIĘ A JEŚLI MASZ TAKIE PODEJŚCIE CYTUJE ŻE OSOBY KTÓRE SIĘ SAME ZADŁUŻYŁY TO ZMIEŃ ZAWÓD I MNIE NIE WPIENIAJ A UMOWA KTÓRĄ MAM JEST KOŃCOWĄ JAK SIĘ NIE ZNASZ TO TEŻ MILCZ........................................ A CHARYTATYWNIE TO KTO JAK KTO ALE NA PEWNO NIE WY BO MOJA POŚREDNICZKA W CIĄGU PÓŁ ROKU BYŁA TRZY RAZY ZA GRANICĄ A NAPRACOWAŁA SIĘ PRZY TYM ŻE JESZCZE TROCHĘ TO JĄ KTOŚ Z BIURA Z KLIENTÓW WYNIESIE CZEGO ŻYCZĘ WSZYSTJM NIEUCZCIWYM POŚREDNIKOM..............

liczba wypowiedzi: 4
od: 2 Lip 2010 15:41
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . >>

» Login 

Tylko zarejestrowani i zalogowani użytkownicy mają prawo zapisu w forum.
Wpisz swój login i hasło aby zalogować się lub zarejestruj się.

Tanie OC, pewne AutoCasco
Zdrowotne Ubezpieczenie

Valid XHTML 1.0 Transitional Poprawny CSS!