| Autor |
Wiadomość |
|
|
# Wysłany: 4 Wrz 2009 18:36
Tak rzeczywiście mała mi nie potrzebnie daje sie prowokować i forum zmienia swoje oblicze . Do AKOS tak już głosno o tych problemach AG z netem no i jeszcze są już problemy z wnioskami
|
liczba wypowiedzi: 98
od: 19 Sier 2009 10:48
|
|
|
# Wysłany: 5 Wrz 2009 11:58
jakie problemy z wnioskami ma pani na mysli?
|
liczba wypowiedzi: 19
od: 23 Sier 2009 11:08
|
|
|
# Wysłany: 7 Wrz 2009 12:38
do akos41 Prosze CIE napisz na forum jaka decyzje otrzymales od Amber Gold Ja w tamtym tygodniu zlozylem wniosek i czekam na odpowiedz ale tyle sie tutaj naczytalem ze niewiem co myslec o tym wszystkim Mam nadzieje ze bedzie dobrze
|
liczba wypowiedzi: 8
od: 7 Wrz 2009 12:30
|
|
|
# Wysłany: 7 Wrz 2009 18:53
Ja dostałam dzisiaj zgodę na spłatę moich długów, w dniu jutrzejszym mam dostać promesę, jak sprawa się dalej potoczy będę pisać.
|
|
|
|
|
# Wysłany: 7 Wrz 2009 20:14
ciesze sie i mam nadzieje ze moj wniosek tez bedzie pozytywnie rozpatrzony AKOS41 a ty jaka odpowiedz dostales bo to mialo byc dzisiaj
|
|
|
|
# Wysłany: 7 Wrz 2009 23:08
Coś się faktycznie ruszyło. Ale czy to jest to ? - i znowu czekanie
|
liczba wypowiedzi: 23
od: 24 Sier 2009 20:47
|
|
|
# Wysłany: 8 Wrz 2009 06:23
Przyszła informacja,że weryfikacja została wstrzymana.Tylko proszę-nie pytajcie mnie dlaczego,bo nie wiem.Podali mi termin do 15 września.
|
|
|
|
|
# Wysłany: 8 Wrz 2009 06:29
tuareq Witam-czy się ruszyło? Moim skromnym zdaniem-NIE.To jest gra na zwłokę. Pytanie tylko-po co?
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
# Wysłany: 8 Wrz 2009 15:40 - Edytowany przez: Typowy Kowalski
Witam
Pozwolę sobie dodać do forum moje zdanie. Zacznę od początku. Jestem, a raczej byłem klientem Salonów Finansowych EX ( niby od nich powstał Amber Gold ). Złożyłem wniosek o kredyt konsolidacyjny we wrześniu 2008r. i dość szybko dostałem pozytywną odpowiedź. Pochwaliłem się w pracy rozwiązaniem na złączenie kilku kredytów w jeden i poleciłem to mojemu serdecznemu koledze. On również złożył wniosek, ale rzecz działa się nieco później, tj. w połowie lutego 2009r. Czekał na wstępną odpowiedź ponad trzy tygodnie i tak samo jak teraz w Amber Gold : problem z internetem, awaria systemu, za dużo wniosków i trzeba uzbroić się w cierpliwość.... W końcu zabrał swoje dokumenty i podziękował Salonom EX. Dobrze zrobił !!! Ja zjawiłem się tam w marcu, gdyż powiedziano mi, że po 6 zapłaconych terminowo ratach mam przyjść na obniżenie oprocentowania ( prędzej rata konsolidacyjna zbytnio nie różniła się od sumy moich rat kredytowych) i "pocałowałem klamkę". Salon był zamknięty, żadnej informacji w razie jakichkolwiek pytań. Dodam, że nikt nie odbierał telefonów, a po jakimś czasie zostały chyba całkiem wyłączone. Słyszałem też, że pozwalniali pracowników nie wypłacając im zaległego wynagrodzenia.
Mało tego. Na początku lipca zaczął wydzwaniać do mnie pracownik jednego z moich banków w którym miałem wcześniej kredyt, twierdząc, że umowa jaką podpisałem z Salonem Finansowym EX widocznie nie zawierała dokładnych informacji albo ja nie zauważyłem, że spłata kredytu jest tylko częściowa i od sierpnia nadal muszę płacić dodatkowo moją starą ratę !
........................................
Dla mnie jest jeden mały plusik: Ja podpisałem umowę za ICH pośrednictwem, ale z bankiem, który był, jest i będzie.
Życzę wszystkim powodzenia
|
liczba wypowiedzi: 5
od: 7 Wrz 2009 14:06
|
|
|
# Wysłany: 8 Wrz 2009 18:14
i co teraz???
|
|
|
|
# Wysłany: 8 Wrz 2009 19:39
Witam, no i zaczynają się potwierdzać podejrzenia, które z blegotką miałyśmy. Część forumowiczów za nasze spostrzeżenia i opinie obrzuciła nas błotem, ciekawe co teraz macie do powiedzenia......, ale sorry, to przecież byli agenci działający na korzyść tej fantastycznej firmy. Akos zabieraj papiery stamtąd i uciekaj gdzie pieprz rośnie...... Pozdrawiam
|
liczba wypowiedzi: 22
od: 19 Sier 2009 21:18
|
|
|
# Wysłany: 9 Wrz 2009 16:08 - Edytowany przez: duży
akos41 napisał(a):Witam-czy się ruszyło? Moim skromnym zdaniem-NIE.To jest gra na zwłokę.
ruszyło, otrzymałem dziś promesy do 2 wniosków o których wcześniej wspominałem
chciałbym teraz widzieć gula u blegotki i tej reszty nawiedzonych
do Typowy Kowalski wygląda na to, że jesteś owocem stosunku blegotki i Marty bo bredzisz podobnie jak one, a Mała mi to Twoja matka chrzestna
|
liczba wypowiedzi: 17
od: 1 Wrz 2009 16:15
|
|
|
# Wysłany: 9 Wrz 2009 16:13 - Edytowany przez: akos41
Jest Zgoda!!!Jestem nastawiony optymistycznie. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
# Wysłany: 9 Wrz 2009 18:21
duży napisał(a):do Typowy Kowalski wygląda na to, że jesteś owocem stosunku blegotki i Marty bo bredzisz podobnie jak one, a Mała mi to Twoja matka chrzestna
A ten znowu swoje pracuj nad swoją osobowoscią bo jest coraz gorzej . Normalny bank promesę wystawia w ciągu kiku minut .
|
|
|
|
# Wysłany: 9 Wrz 2009 18:40
blegotka Witam - bez urazy,ale proszę przeczytaj dokładnie i uważnie post Typowego Kowalskiego. Wybacz,ale on pisze kompletne bzdury w wielu kwestiach. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
# Wysłany: 9 Wrz 2009 18:54
akos41
Wybacz ale ja zrozumiałam bardzo wiele tzn potwiedziły sie moje informacje co do AG .Wskaż co jest bzdurne w wypowiedzi Kowalskiego bo ja niczego sie nie doszukałam .
|
|
|
|
# Wysłany: 9 Wrz 2009 19:01 - Edytowany przez: akos41
Typowy Kowalski napisał(a):Ja zjawiłem się tam w marcu, gdyż powiedziano mi, że po 6 zapłaconych terminowo ratach mam przyjść na obniżenie oprocentowania ( prędzej rata konsolidacyjna zbytnio nie różniła się od sumy moich rat kredytowych)
Od kiedy to firma pośrednicząca obniża oprocentowanie? I zatem,po co podpisywał umowę,skoro nowa rata nie była mniejsza od tych rat co spłacał? Typowy Kowalski napisał(a):Na początku lipca zaczął wydzwaniać do mnie pracownik jednego z moich banków w którym miałem wcześniej kredyt, twierdząc, że umowa jaką podpisałem z Salonem Finansowym EX widocznie nie zawierała dokładnych informacji albo ja nie zauważyłem, że spłata kredytu jest tylko częściowa i od sierpnia nadal muszę płacić dodatkowo moją starą ratę !
Zdarza się-u mnie bank,w którym robiłem konsolidację oparł się na moich liczbach i wpłacił za mało(bank,który był spłacany odezwał się,że jest za mało kasy do zamknięcia kredytu)i musiałem wyrównać różnicę. Typowy Kowalski napisał(a):Dla mnie jest jeden mały plusik: Ja podpisałem umowę za ICH pośrednictwem, ale z bankiem, który był, jest i będzie.
No właśnie!!!!To w końcu z kim popisał-z firmą czy z bankiem?!Inaczej mówiąc - czy firma pokrywała kredyty,czy bank???!!!Dziwne prawda? I co dalej to jest dla Ciebie rzetelne opisanie sprawy? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
# Wysłany: 9 Wrz 2009 19:32
Odpowiadam według przytoczonych cytataów frma ag cały czas zaznacza że wpóldziałają z bankiem no raczej niby musza po skąd kasa więc bank oprocentowanie może obniżyć . Kowalski wałsnie podpisał umowe chociaż rata nie była niska bo skusili go obnizeniem oprocentowania ale jak sam opisała pocałował tylko klamke , Zwróć uwagę ze kowalski napisał że musi płacić ponownie swoją rate w banku i nie ma tu mowy o jakimś drobnym wyrównaniu . Pozatym nie s łyszalam aby bank odnośnie zadłużenia opierał sie tylko na wyliczeniach klienta . Co do ostatniej kwestii chodzi tu o bank Kowalskiego . Więc nie wiem dlaczego sądzisz że to są bzdury widze że bardzo im ufasz no cóz życze jak nabardziej powodzenia ale uwierze tylko wtedy gdy ktos prześle zaświadczeni o zamknięciu kredytu a spłacającą firmą bedzie ag .
|
|
|
|
# Wysłany: 9 Wrz 2009 19:41 - Edytowany przez: akos41
blegotka napisał(a):chodzi tu o bank Kowalskiego
Jaki bank???!!!Przecież dokładnie napisałTypowy Kowalski napisał(a):podpisałem umowę za ICH pośrednictwem, ale z bankiem, który był, jest i będzie. -no co TY?Nie rozumiesz,czy nie chcesz? 1/Żadna firma nie ma możliwości obniżania procentów!Więc nie uwierzę,że to mu obiecali,tym bardziej,że sam sobie na sam koniec zaprzeczył!!!! 2/Idź np.do POLBANKU - Konsolidacja,i uwierz mi robią bez dogłębnego sprawdzania sum do uregulowania-opierają się na tym co im przedstawisz. 3/Jeszcze jedno-w tym co opisałem wyżej wychodziło,że ma wyrównać jeszcze 4 raty.Nie była to ,jak to określiłaś,drobna suma!!! 4/Dla mnie(zaznaczam-DLA MNIE)-ta wypowiedź jest,delikatnie mówiąc,nietrzymająca się kupy.. 5/Żeby było jasne,ja nikomu(żadnej instytucji)nie wierzę-dopóki nie zrobią tego co obiecują.
|
|
|
|
|
# Wysłany: 9 Wrz 2009 19:51
Dlatego nie ma co gdybać tylko spokojnie czekać a jeżeli ktoś dostanie niech sie pochwali
|
|
|
|
# Wysłany: 10 Wrz 2009 10:38 - Edytowany przez: Typowy Kowalski
Witam Pana Akos41
Czy wie Pan co to jest firma pośrednicząca ? Salon finansowy EX reklamował się, że współpracuje z wieloma bankami. Gdy złożyłem wniosek poinformowano mnie, że jeden bank zgodził się, ale oferuje krótki okres kredytowania. Pan X powiedział mi, że nie mam się martwić, bo za pół roku zrobi mi nową konsolidację w innym banku, który rozłoży mi kredyt na więcej rat, przez co rata znacznie się zmniejszy i jeszcze dostanę dodatkową gotówkę. Nie miałem innego wyjścia, więc się zgodziłem na takie rozwiązanie.
Co do Polbanku czy innych banków - nikt nie zgodzi się na kredyt na podstawie tego co powie klient. Zawsze i wszędzie sprawdzają, z tego co wiem wiedzą ile kto ma kredytów i na jakie kwoty. Więc niech Pan nie mówi, że ja piszę bzdury.
Pozdrawiam
|
|
|
|
# Wysłany: 10 Wrz 2009 11:12 - Edytowany przez: akos41
Typowy Kowalski napisał(a):Czy wie Pan co to jest firma pośrednicząca ?
Doskonale wiem panie Kowalski co to jest firma pośrednicząca.Typowy Kowalski napisał(a):Co do Polbanku czy innych banków - nikt nie zgodzi się na kredyt na podstawie tego co powie klient. Zawsze i wszędzie sprawdzają, z tego co wiem wiedzą ile kto ma kredytów i na jakie kwoty.
Niech mi pan nie opowiada bajek,bo robiłem konsolidację właśnie w POLBANKU-i nie sprawdzili!Słabo pan wie.Są jeszcze inne banki,które robią identycznie-m.in.GE Money Bank-sprawdzone,bo mój znajomy właśnie u nich robił konsolidację-i to niedawno,bo ok.2 tygodni temu.
Trzeba było udać się do innej firmy pośredniczącej.Mało ich? Jedna z firm pośredniczących również mi to obiecała i potem co? Miała mnie gdzieś.Ale czy to jest powód do opisywania firmy,która miała takie prawo się zlikwidować?Rozumiem pana,ale są jeszcze firmy,które mogą coś zrobić dla klienta w tym posranym kraju(nie mam na myśli na razie AG) Ostatnia rzecz-ważny jest bank a nie jakaś tam firma,bo gro z nich obiecuje złote góry,a potem wychodzi niestety kompletnie co innego. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
# Wysłany: 10 Wrz 2009 11:27
akos41 napisał(a):Trzeba było udać się do innej firmy pośredniczącej.Mało ich?
Jedna z firm pośredniczących również mi to obiecała i potem co? Miała mnie gdzieś
.....
akos41 napisał(a):Ale czy to jest powód do opisywania firmy,która miała takie prawo się zlikwidować?
.....
akos41 napisał(a):Ostatnia rzecz-ważny jest bank a nie jakaś tam firma,bo większość z nich obiecuje złote góry,a potem wychodzi niestety kompletnie co innego.
Nich Pan Panie Akos41 przeczyta uważnie swoje słowa - życzę miłego dnia.
|
|
|
|
# Wysłany: 10 Wrz 2009 11:34
To pan niech dokładnie przeczyta to co napisałem-a nie czyta po łepkach,i wyrywa z kontekstu. Kompletnie pan nie rozumie tego co napisałem. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
# Wysłany: 10 Wrz 2009 11:46
Nie zamierzam się sprzeczać. Opisałem to co się wydarzyło w moim życiu w związku z Salonami finansowymi EX. Pamiętam swoje nerwy i zmartwienia z tym związane.
Pan Panie Akos41 ma prawo do swojego życia i swoich nerwów.
Jeszcze raz tylko przytoczę Pana słowa :
"ważny jest bank a nie jakaś tam firma,bo większość z nich obiecuje złote góry,a potem wychodzi niestety kompletnie co innego."
Trzymam za Pana kciuki i pozdrawiam Kowalski
|
|
|
|
# Wysłany: 10 Wrz 2009 11:59
Szybki kredyt sms http://www.sms.finansowy24.net (decyzja w 5 minut!!!)
NOWOŚĆ !!!!!
Kredyt bez zabezpieczeń nawet do 50 000 zł http://www.tuiteraz.finansowy24.net
Jeśli szukasz gotówki wypełnij wniosek na stronie
http://www.gotowka.finansowy24.net
kredyty hipoteczne:
http://www.kredyt.finansowy24.net
kredyt od 1000-100 000zł
konsolidacja nawet do 250 000 zł
Zapraszamy
|
liczba wypowiedzi: 16
od: 30 Sier 2009 12:12
|
|
|
# Wysłany: 10 Wrz 2009 16:03
carecash mam pytanie czy pobieracie przedpłaty za udzielony kredyt??
|
|
|
|
# Wysłany: 10 Wrz 2009 17:52
Typowy Kowalski Mam nadzieję,że wszystko dobrze się dla mnie skończy. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za słowa otuchy.
|
|
|
|
|
# Wysłany: 12 Wrz 2009 11:45
nikt sie nie odzywa Taki temat ze brak juz slow Ja mam nadzieja ze sie nie potwirdza te negatywne wypowiedzi na temat AG
|
|
|
|
# Wysłany: 16 Wrz 2009 14:11
Bardzo proszę o jakieś konkrety jeśli chodzi o AG ,ma sprzedawać ten produkt ,jak mówię o nim klientom są zachwyceni ,ale jak czytam wypowiedzi po prostu włos się na głowie jeży .A ja chce nadal być na rynku finansowym
|
liczba wypowiedzi: 3
od: 16 Wrz 2009 14:08
|