| Autor |
Wiadomość |
|
|
# Wysłany: 11 Sty 2009 22:06
Witajcie. Trafiłam na to forum, bo jestem bardzo początkującym doradcą finansowym ... dostałam pracę w finamo. Wiele różnych opinii krąży na rynku o rzeczywistej atmosferze i warunkach zatrudnienia. Ja z tych, co dostałam jestem póki co zadowolona, ale może ktoś pracował w tej firmie i napomknie, jak to tutaj z perspektywy czasu działa? Z góry dziękuję!
|
liczba wypowiedzi: 4
od: 11 Sty 2009 21:59
|
|
|
# Wysłany: 13 Sty 2009 20:41
Wiesz, mój mąż i jego kuzyn - obaj pracowali w finamo. niespecjalnie w to wnikałam, ale warunki pracy i zarobku były korzystne dla nich. Duzo slyszalam o przelozonym, ze fajny, wyrozumialy i dba o pracowników. Pracowali krotko, bo zmienili zupelnie branze. Czasem cos tam slysze, jak wspominaja :) ...tyle, co wiem o tej firmie.
|
liczba wypowiedzi: 6
od: 12 Sty 2009 15:15
|
|
|
# Wysłany: 13 Sty 2009 22:44
Aha, dzięki, to dobrze słyszeć, ale czemu zmienili branżę, jak im tak dobrze tam było :) ? No ale rozumiem, może tak się zdarzyło. W sumie to prawda, ze wiele zależy od przełożonego, a nie samej firmy......
|
|
|
|
# Wysłany: 14 Sty 2009 17:08
zmienili, bo to zawsze marzyli o wlasnym powaznym biznesie - ...w branzy motorniczej:)) w kazdym razie mowili, ze nawet nadal maja z przelozonym kontakt, jakas kartka na swieta, mail, milo. To, co wiem, to, że w ich oddziale byly osoby mlode i ten przelozony, Marek chyba, nie jestem pewna, tez niewiele starszy od nich. Ale moze to specyfika jednego z wielu oddzialow?
|
|
|
|
# Wysłany: 15 Sty 2009 11:13
Co z zarządem Finamo ? Słyszałem, że niedawno wyrzucili cały stary zarząd. Jeśli to prawda to dlaczego skoro tam tak fajnie ?
|
liczba wypowiedzi: 15
od: 10 Mar 2008 21:50
|
|
|
# Wysłany: 20 Sty 2009 09:49
w sumie nie widać problemów w finamo bo przecież otwieraja się nowe placówki. Karola a ty jak sobie tam radzisz ,myślę że finamo pomaga początkującym:)
|
liczba wypowiedzi: 14
od: 14 Sty 2009 17:25
|
|
|
# Wysłany: 21 Sty 2009 20:46
Magdaleno S. - to że Finamo otwiera nowe placówki o niczym nie świadczy. Kilka miesięcy temu podpisali umowy najmu i kontrakty na remont to brną konsekwentnie. Zmiana całego zarządu może nie mieć znaczenia dla doradcy o ile nie świadczy o strukturalnych błędach. Finamo było zaprojektowane kilkanaście miesięcy temu, gdy wydawało się, że rynek będzie rósł bez końca. Dzisiaj jest inaczej i jak tak kosztowna struktura ma się utrzymać, na czym zarobić ? Odpowiedź na to pytanie powinna mieć znaczenie dla szeregowego doradcy.
|
liczba wypowiedzi: 15
od: 10 Mar 2008 21:50
|
|
|
# Wysłany: 3 Lut 2009 21:41
U mnie dobrze, mam mnóstwo szkoleń, testów, jestem bardzo zadowolona i mocno zapracowana. Trafilam na zgrany zespół, który długo ze sobą pracuje, wiec służą mi pomocą. Byłam na spotkaniach u klientów, tutaj to norma, nie wiem, jak jest gdzie indziej - to miłe zajęcie bo doradzamy w terenie - a ja na razie to raczej uczę się doradzać. Co najważniejsze - przełożony też ok ... zobaczymy co będzie dalej jak przyjdzie osiągać samodzielnie wyniki.
|
|
|
|
# Wysłany: 4 Lut 2009 20:37
heh, no to trafilas tak, jak oni. kto powiedzial, ze nie mozna sie kumplowac z pracodawca? :) szkoda, ze mi to tak gladko nie wychodzi tam, gdzie ja pracuje...
|
|
|
|
# Wysłany: 16 Mar 2009 12:59
Ja równiez mam znajomego , ktory pracuje w finamo. Sam srdenio znam sie na finansach, jednak on ostatnio wzial kredyt na naprawde wielkie mieszkanie, wiec podejrzewam, że zarobkow malych to nie ma. Co więcej wzial on ten kredyt w czasie tak oecnego kryzysu
|
liczba wypowiedzi: 1
od: 16 Mar 2009 12:55
|
|
|
# Wysłany: 25 Mar 2009 21:43
faktem jest iż kierownictwo jest tragiczne....oferta fajna ale ludzie którzy zarządzają, albo lepiej powiedzieć mają zarządzać, są tragiczni..jeśli mój przełożony ma mniejszą wiedzę produktową niż ja to jest porażka!!!!!!!!!!!!!!!takie są moje wrażenia po pewnym czasie pracy w tej firmie..na szczęście mam już inną więc ok:-)
|
liczba wypowiedzi: 1
od: 25 Mar 2009 21:39
|
|
|
# Wysłany: 3 Mar 2010 21:06
jak żyjecie w tej wspaniałej korporacji ? Ciekawi mnie czy doradcy mają jakieś wsparcie finansowe ( stała kwota) czy goła prowizja ?
|
od: 3 Mar 2010 21:02
|